For dig der allerede er certificeret practitioner i sociokratisk medledelse, inviterer vi til dybere udforskning af metoderne, mere træning i at skabe tillid og inklusion samt nye kompetencer i mødeledelse og facilitering.

Forløbet er 90 % praksisorienteret og byder foruden en træningscirkel med reelle sociokratiske møder på masser af feedback og refleksion.

Tid og sted: 4.-29. november 2024 i København og online

Det er en forudsætning for deltagelse at du er eller bliver certificeret som practitioner hos Sociocracy For All. Kontakt os for at høre om mulighederne hvis du ikke allerede er certificeret.

  • Cirkeldiagram Uddan dig til Practitioner i Sociokratisk Medledelse DKK 24.000,00 (ekskl. moms)

    Practitioner-forløbet har været et skønt kursus som virkelig viser hvad sociokrati indeholder og kan. Kåre og Mads er super engagerede undervisere og meget dedikerede udi den sociokratiske livsanskuelse og har formået at vise hvad sociokrati er "at its finest".

    Elisabeth Hammer , Stud. Cand. Soc.

  • Crossing Circles

    Practitioner-forløbet har givet en grundlæggende indsigt i en ny, spændende og ikke mindst effektiv måde at organisere sig på. Kåre og Mads er dedikerede undervisere der formår at få deltagerne på banen, hvilket forbinder teori og praksis på en rigtig god måde.

    Shamal Falke Amin-Enemark , Cand. scient i Idræt & Sundhed

  • Crossing Circles

    Crossing Circles har haft afgørende betydning for at hele vores organisation har grundlæggende sociokratisk praksis på plads. Vi glæder os til at blive endnu skarpere sociokrater med hjælp fra Crossing Circles.

    Sanne Toudal Simonsen , Kunja Økofællesskab

Hvad kan I bruge medledelse til?

Medlemmer og medarbejdere forventer og fortjener reel indflydelse og autonomi. Med medledelse får alle mulighed for at tage fuldt ansvar for formålet og arbejde effektivt sammen henimod det.

Men medledelse kræver metode og helst nogen der er superbrugere som kan gå forrest i transformationen. Her kommer facilitatoren ind i billedet.

Hvad kan I bruge medledelse til?

Medlemmer og medarbejdere forventer og fortjener reel indflydelse og autonomi. Med medledelse får alle mulighed for at tage fuldt ansvar for formålet og arbejde effektivt sammen henimod det.

Men medledelse kræver metode og helst nogen der er superbrugere som kan gå forrest i transformationen. Her kommer facilitatoren ind i billedet.

Det får du:

  • Fire intensive undervisningsdage
  • Ét heldags certificeringsmøde
  • Forpligtende læringsgruppe
  • Sociocracy Facilitator-certificering
  • Individuel udviklingsplan og coaching
  • Efterfølgende opfølgning og sparring

Plan for forløbet

4.

nov.

Undervisningsdag i København

Vi lærer hinanden at kende og etablerer vores medledede projektorganisation

11.

nov.

Online undervisningsdag

Vi snakker om og træner i at facilitere online møder og beslutningsprocesser.

16./17.

nov.

Undervisningsweekend i København

To hele dage med intensiv undervisning, træning, feedback og refleksion.

18.-29.

nov.

Certificeringsmøder

Hver deltager planlægger et heldagsmøde med underviserne og én eller to meddeltager(e), hvor det lærte gennemgås og dokumenteres og en individuel udviklingsplan lægges. Kan være online om nødvendigt.

Ud over de planlagte undervisningsdage og certificeringsmødet skal du være klar til at investere tid til 2-3 møder (online eller fysisk) i mindre cirkler eller på tomandshånd samt løsning af opgaver som I aftaler i jeres læringsgruppe.

Vær forberedt på at certificering kræver en god del arbejde med dokumentation af opfyldelse af badges.

Spørgsmål og svar om facilitatorforløbet

Hvad betyder det at være sociocracy facilitator?

Facilitator er andet trin i Sociocracy For All's certificeringssystem. Certificeringen er, som navnet antyder, møntet på at du bliver klædt på til at facilitere sociokratiske beslutningsprocesser og tage lederskab for sociokratisk organisering. Læs mere om certificeringssystemet og kravene til facilitator-certificering her.

Hvad betyder 'sociokrati'?

Sociokrati er en samlebetegnelse for en række medledelsesmetoder som udspringer fra Den Sociokratiske Cirkelmetode der oprindeligt blev udviklet af Kes Boeke, Betty Boeke og Gerard Endenburg. Navnet betyder 'fællesstyre'.

Hvordan foregår det rent pædagogisk?

Kurset er et meget praksisorienteret forløb hvor du kommer til at organisere dig sociokratisk sammen med dine medstuderende og lære metoderne ved at praktisere dem sammen. Der er ikke meget teori, men certificeringen kræver en vis dokumentation af hvad du praktiserer i løbet af kurset.

Kan man deltage selvom man ikke kan alle dage?

Ja, det kan man godt. Men man skal ikke misse mere end én dag. Det er vigtigt at du giver os besked på forhånd desangående, så vi sammen kan planlægge hvordan du undgår at komme for meget bagud eller forsømmer arbejdet i din læringsgruppe.

Er det muligt at få forløbet til nedsat pris?

Forløbet kræver en stor mængde arbejde fra undervisernes side. Men det vigtigste for os er at udbrede medledelse til organisationer der er klar til at drage ud på denne rejse. Så skriv til os på mail@crossingcircles.dk hvis I mangler midler på kursusbudgettet.