Ressourcer

Her har vi samlet ressourcer om sociokrati som vi stiller gratis til rådighed for offentligheden.

Ressourcerne er omfattet af en Creative Commons License. Det er altså tilladt at bruge dem og distribuere dem, så længe man angiver oprindelig kilde (som kan ses på det enkelte materiale) såvel som Crossing Circles.

E-bog fra Sociocracy For All i dansk oversættelse.

Som titlen antyder er her tale om en meget overskuelig indføring i sociokratiet. Oversat og opgraderet i 2023. Rigt illustreret og med danske cases. 82 sider. PDF-format.

Hent e-bog
E-bog forside
Faciliteringsark

Facilitationsark fra Sociocracy For All i dansk oversættelse

Rigtig god oversigt over mødeformatet og de procedurer man følger når man skal træffe beslutninger i samtykke.
Print, og medbring når du skal facilitere møder.

Hent facilitationsark til sociokratiske møder

Skabelon til sociokratisk mødedokument

Et Google doc til sekretæren med overblik over cirklens informationer og beslutninger samt standard dagsordener.

NB: Dokumentet er låst men kan kopieres ved at markere alt (Ctrl A), kopiere det (Ctrl C) og indsætte det i et tomt Google doc (Ctrl V).

Gå til mødedokument
Mødedokument screenshot
Facilitator rollebeskrivelse

Skabeloner til rollebeskrivelser for cirkelroller

For at drive en sociokratisk cirkel skal man have nogle fungerende cirkelroller. Det kan godt tage tid at formulere rollebeskrivelser for disse, så derfor er her skabeloner til rollebeskrivelser for de fire cirkelroller. Beskrivelserne kan frit tilpasses den konkrete cirkels behov og værdier.

Hent rollebeskrivelser

Links til online ressourcer på engelsk

Vær opmærksom på at disse sider kan operere med andre ophavsrettigheder end Creative Commons.

www.sociocracyforall.org

Global NGO som tilbyder mange forskellige ressourcer på flere forskellige sprog. Under fanen Learn kan man bl.a. finde en animeret introduktionsvideo og links til gratis online minikurser.

 

www.holacracy.org

Et medledelsessystem der ligner sociokrati meget og især er udviklet til brug i IT-branchen. Gode artikler, videoer og cases under fanen Resources.

www.sociocracy30.org

Sociocracy 3.0 er en organisation som arbejder for udbredelse af de sociokratiske metoder. En bred vifte af materialer ligger gratis under fanen Resources. OBS: De bruger en lidt anden terminologi, men metoderne er i store træk de samme som dem Crossing Circles bruger.


Organic Organization (O2)

Et brasiliansk take på medledelse med et evolutionært fokus. Gode visualiseringer og generelt helt 'open source', så man kan droppe ind og være med til at udvikle teknologien.